Regulamin konkursu na najsmaczniejszą potrawę wigilijną
§ 1
Organizator konkursu:
Stowarzyszenie Dolina Karpia: Lokalna Grupa Rybacka
§ 2
Cele konkursu:
Celem konkursu jest wybranie najciekawszego przepisu na potrawę wigilijną, której składnikiem będzie karp bądź inny produkt lokalny Doliny Karpia.
§ 3
Warunki uczestnictwa:
Konkurs jest otwarty, mogą brać w nim udział wszyscy zainteresowani.
Zgłoszenie:
Do dnia 21 grudnia 2011 roku, godz. 15:00 do siedziby Stowarzyszenia Dolina Karpia (Zator, ul. Rynek 2) należy dostarczyć:
Przepis potrawy wigilijnej, który będzie zawierał:
– Nazwę potrawy,
– Listę potrzebnych składników wraz z podaniem ich ilości,
– Opisanie krok po kroku kolejnych czynności prowadzących do otrzymania potrawy,
– Sposób podania potrawy,
– Zdjęcie potrawy,
– Opis lokalnego charakteru potrawy,
– Informacje dodatkowe (np. stopień trudności przygotowania potrawy, czas i wyposażenie niezbędne do jej wykonania, jej koszt i wartość kaloryczna),
Potrawę do degustacji,
Dane osoby/firmy/instytucji uczestniczącej w konkursie, w tym: imię i nazwisko, nazwę firmy, adres, nr telefonu, ewentualny e-mail oraz zgodę na przetwarzanie danych osobowych,
Rozstrzygnięcie konkursu:
a.) Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 22 grudnia o godzinie 17.00 w siedzibie Stowarzyszenia Dolina Karpia
b.) Wyboru najciekawszego przepisu na potrawę wigilijną dokona Kapituła Konkursu
c.) Kapituła podczas wyboru będzie kierowała się:
– smakiem potrawy,
– sposobem zaprezentowania potrawy,
– ciekawą charakterystyką przepisu.
d.) Decyzje Kapituły są ostateczne.
Organizatorzy konkursu zastrzegają sobie prawo wykorzystywania materiałów z konkursu, w tym przepisów, zdjęć itp. do celów realizacji projektu oraz innych celów zgodnych z działalnością Stowarzyszenia Dolina Karpia
Podmioty biorące udział w konkursie użyczają prawa do wykonywania prezentowanych potraw innym podmiotom w ramach projektu i działalności statutowej Stowarzyszenia.
Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion i nazwisk, nazw firm, zdjęć
i informacji o uczestnikach konkursu.
Wszystkie kwestie, które nie zostały wyszczególnione w Zasadach ustala organizator.
§ 5
Informacje pozostałe:
Wszystkim uczestnikom konkursu zostaną wręczone dyplomy, a ich przepis zostanie umieszczony na stronie internetowej Stowarzyszenia Dolina Karpia.
Nagrodą dla zwycięzcy będzie nagranie mini filmu z przygotowania potrawy i zamieszczenie go na stronie internetowej Stowarzyszenia Dolina Karpia.
Informacji w sprawie konkursu udziela:
Stowarzyszenie Dolina Karpia: Lokalna Grupa Rybacka, Rynek 2, Zator – tel. 33/ 84 118 87
Złożenie zgłoszenia do konkursu jest równoznaczne z zapoznaniem się z regulaminem i jego akceptacja.
§ 6
Terminy:
• Ogłoszenie konkursu – 13.12.2011 r.
• Zgłoszenie do udziału – do 21.12.2011 r. godz. 15.00
• Rozstrzygnięcie konkursu 22.12.2011r. godz. 17.00.
Zapraszamy do udziału w konkursie i życzymy powodzenia
Organizatorz
y